top of page

> LOTUS

lotus

129484935_1917718711719683_3279341635710490461_n.jpg

Door mijn adoptie heb ik het gevoel ontworteld te zijn. Nergens voel ik me echt thuis. Reizen is daarom voor mij veiliger, want je weet dat je niet thuis bent en je kan elk moment weer vertrekken en nieuwe dingen ontdekken. Wanneer ik in België ben, heb ik altijd het gevoel dat ik meer ademruimte nodig heb. Op reis verwacht ik niet dat ik me ergens thuis voel.

THUIS IN REIZEN 

Er is niet zo veel waar ik trots op ben, maar ik ben wel trots op de reis die ik twee jaar geleden heb gemaakt. Ik ben toen naar Zwitserland, Italië, Estland, Oostenrijk, … gegaan. Ik heb daar vrijwilligerswerk gedaan, dus ik heb niet het gevoel dat ik de landen heel goed heb leren kennen, maar ik vond het wel heel fijn. Mijn liefde voor reizen komt deels door mijn mama, maar het is zeker ook deel van wie ik ben, want mijn broer houdt niet van reizen.

Ik dacht heel mijn leven, net zoals veel van mijn vrienden, dat ik later ergens anders zou gaan wonen. Ik vond België inefficiënt en saai en grijs, maar dan merk je al snel dat het in andere landen gelijkaardig is, of toch niet beter of interessanter. Ik hou enorm van Griekenland en Italië, van hun warmte en temperament. Ik hou echt wel van de manier waarop alles daar gewoon flowt.

 

Ik weet nog niet wat mijn volgende reis zal zijn. Ik heb heel veel ideeën, maar ik weet niet wat het zal worden. Ik zou graag de bergen in Nepal zien of op een boot van Greenpeace vrijwilligerswerk doen. We zullen wel zien wat mogelijk is.

Lees ook hun verhalen

bottom of page