top of page

> SARAH

Sarah

sarah ok3.jpg

Ik ben illustrator, muzikant en kunstenaar. Ik ben een Yin Yang schommelaar: erg speels, maar tegelijk een stokoud vrouwtje. Een clown met een traan. Een vis met benen.

reiken naar de roots

Ik ben Sarah Yu ( in Chinees: 余 )Zeebroek, half Chinees, half Belgisch en 37 jaar oud. Mijn mama werd geboren in Hongkong en emigreerde op haar 7de naar België. Helaas is ze 13 jaar geleden overleden. Haar plotse dood heeft er voor gezorgd dat ik meer interesse heb gekregen in mijn Chinese roots. Dit uitte zich onder meer in het leren van Mandarijn Chinees. Mijn vader is Oostendenaar, een levendige creatieve duizendpoot.

 

6 be blauwe buurman (bekende kleur).JPG
7 Ontbinding van factoren.jpg

(her)verbinding door kunst

In China kent men de gewoonte offerpapier te verbranden. Dit ritueel heeft tot doel de doden in het hiernamaals voorspoed te wensen alsook de ziel te helpen bij het reïncarneren.

Na de dood van mijn mama heb ik een hele stapel offerpapier gevonden, ergens verstopt in een ladekastje. Ik heb lang niet geweten wat ik ermee moest aanvangen. Het wegdoen en sorteren van mijn moeders spullen is een belangrijk deel van mijn rouwproces geweest. Op een dag belandde het offerpapier terug in mijn handen. Ik keek ernaar en ditmaal begon het papier echter tot mij te spreken. Ik ben het beginnen gebruiken als (ondergrond)papier om op te schilderen. Ondertussen heb ik een hele reeks gemaakt!

Ik beschouw deze reeks als een artistieke wisselwerking tussen mijn moeder en ik.

We zijn een 8 samen. 八.

Screenshot 2021-09-01 at 20.28.49.png

Lees ook hun verhalen

bottom of page