top of page

Lu Rong

Ik heb China verlaten toen ik 18 jaar oud was. Ondertussen woon ik langer niet in China dan wel. De eerste 7 jaar zat ik in Amerika. Daarna ben ik naar Nederland gegaan. Mijn kinderen zijn daar geboren. Na 10 jaar zijn we naar België gekomen en nu woon ik al 15 jaar hier.


Sommige Chinezen vinden me niet Chinees genoeg, omdat ik zo lang geleden ben vertrokken. Ik voel me ook niet 100% Chinees meer. In Amerika heb ik geleerd om mezelf belangrijk te vinden. Dat was anders dan in China, omdat je daar leert om jezelf op te offeren voor de groep. Nederland lijkt in dat opzicht wel op Amerika. Het draait daar meer rond het individu. België was daarom even wennen, omdat je hier meer rekening moet houden met anderen.


Ik heb gisteren een documentaire gezien over Queen. Ik vond dat wel interessant, omdat ze zeiden dat de zanger in Indië is opgegroeid. Hij is pas achteraf naar Londen verhuisd. Veel mensen denken dat Freddie Mercury in Engeland is geboren, maar eigenlijk heeft hij geen Engels bloed.


Ik heb geleerd dat als je iemand tegenkomt op straat, je die persoon niet automatisch in een bepaalde groep moet zetten op basis van hoe hij eruitziet. Je weet niet wat iemand al heeft meegemaakt en hoe hij zich voelt. Misschien is hij wel meer lokaal dan je zou denken. Ik vind dat de mentaliteit nog veel moet veranderen op dat vlak. We moeten meer moeite doen om elkaar te leren kennen.25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page