top of page

> THOMAS

Thomas

IMG_7718.HEIC

Ik longboard nu al drie jaar on and off. Het is een beetje een surfgevoel als je zo naar links en naar rechts gaat. Bij een skateboard gaat dat moeilijker, omdat dat korter is. Da’s minder flowy. Bij een longboard kan je dancen. 

passie voor longboarding

Het gaat om de moeilijkste tricks op de mooiste manier te doen. Doen alsof het geen moeite kost en dan mooi landen. That’s about it. Het gaat om de techniek

 

Ik was aan het twijfelen over skaten en longboard, maar toen zag ik een paar filmpjes erover en dacht ik “ik ga een longboard kopen”. In het begin heb ik veel zelf moeten leren. In mijn tweede jaar heb ik iemand leren kennen die dat ook deed en zo verder mensen leren kennen. In België is de scène heel klein. Je kan iedereen tellen op uw twee handen. In China is het de laatste jaren echt aan het boomen. Het niveau is daar echt heel hoog.

PXL_20210901_093557429.jpg

inspiratie via wechat

Op WeChat zit ik in een paar longboardgroepen. Dat zijn dan allemaal Chinezen, hè. Het is wel interessant om te zien wat die daar doen. Die video’s die ze daar posten zijn echt wel goed. Als je dat hier zou doen, zou iedereen denken “wauw”, terwijl ze ginder zeggen “kijk wat ik heb gedaan, gisteren”. Ik heb die groepen via een meisje gevonden die op instagram zo vanalle video’s post. Ik ben met haar beginnen praten en ze heeft me aan de groep toegevoegd. Het is wel zot dat ik zo contact heb met mensen van ginder. 

 

Mijn Chinees is wel ok. Ik ga al van kleins af aan heel vaak naar China, naar mijn familie. Dus het passief horen ben ik wel al gewend. Het enige waar ik niet goed in ben is zo schrijven en lezen. Ik heb ook geen schrik om fouten te maken. Als ik iets fout zeg, dan zeggen ze me dat en dan onthoud ik dat. Da’s ook een manier om het te leren.

Lees ook hun verhalen

bottom of page